lauantai 19. tammikuuta 2013

Kanaa fetalla ja pekonilla

Aurinkoista lauantaita!

Tein yksi päivä illalliseksi pekoni-feta-kanoja. Koska tämä ei ole mikään maailman kevyin yhdistelmä, olin suunnitellut laittavani parsaa sen seuraksi. Näin Junior Master Chefissä samankaltaisen annoksen, jossa innostuin sen kauniista ulkonäöstä. Kaupassa ei ollut kuitenkaan vihreää parsaa, joten jouduin tyytymään  bataattiin. Maukasta siitä silti tuli joka tapauksessa, joten nyt luvassa ohjetta.
Ensin viipaloin bataatit tuttuun tapaan kannelliseen rasiaan. Puristin muutaman valkosipulin kynnen, lisäsin hiukan suolaa ja öljyä ja ravistelin mausteet sekaisin. 


Laitoin valmiit lohkot uunipellille odottamaan. Samalla laitoin uunin lämpiämään (olisikohan ollut 200 astetta).

Tästä puuttuukin sitten muutaman vaiheen kuvat, koska käteni olivat kanalimassa. Mutta leikkasin viillot kanan fileisiin ja laitoin fetaa niistä sisään. Sen jälkeen kiedoin pekonia ympärille ja kiinnitin ne cocktailtikuilla. Paistoin kummaltakin puolelta hetken pannulla, jonka jälkeen laitoin ne uunipellille bataattien kanssa. 


Kanat olivat uunissa n. 45-50 minuuttia. 
Salaatin virkaa toimitti puolikas avokado. Tein kermaviilista ja sitruunapippurista myös kastikkeen, joka sopi todella hyvin bataattien kanssa. Veikkaan, että sama kastike olisi sopinut myös parsan kanssa hyvin. 

Annoksesta olisi tullut myös huomattavasti esteettisempi parsapedillä. Tein myös alkuruokaa ja jälkiruokaa kerrankin, jonka takia annos oli melko pieni. 
Päivät alkavat pidentyä ihan silmissä. Nautin suuresti tästä valon lisääntymisestä, mutta käytän silti viimeiset hämäräillat hyödyksi polttamalla paljon kynttilöitä.

Mukavaa viinkonloppua kaikille! Ainakin Helsingissä on aivan uskomattoman kaunis sää tällä hetkellä ja kylmä ilmakin on vain pukeutumiskysymys, joten kaikki kynnelle kykenevät menkää tekemään jotain kivoja ulkoilma-aktiviteetteja :)

4 kommenttia:

  1. Ai hitsi, huomenna taidan kokeilla jotain tällaista. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  2. Vitsi miten herkun näköstä, nam! Rakastan kyllä vaan niin päivä päivältä enemmän tätä sun blogia, kaikin puolin niin ihania postauksia, että!:)

    VastaaPoista