lauantai 16. maaliskuuta 2013

Maapähkinäherkku

Olen kauan jo luullut olevani maapähkinöille allerginen. Kuluneen viikon aikan olen kuitenkin kokeillut aina vain isompia määriä ja päätynyt siihen lopputulokseen, etten olekaan. Pähkinöistä saa helposti hyviä rasvoja. Koska syön melko vähärasvaista ruokaa, välillä rasvan saanti meinaa jäädä liian pieneksi. Tämä seuraava herkku ei siis ole mitenkään kovin vähäkalorinen, mutta terveellistä se on ainakin. 

Minulla oli banaani, joka oli tummunut jo melko paljon. Laitoin sen pakastimeen n. yhdeksi tunniksi. Sen jälkeen kuorin superkylmän banaanin, ja hurautin sen blenderissä sekaisin maapähkinöiden ja luonnonjogurtin kanssa. Laitoin vielä valmiin mössön hetkeksi pakkaseen, jotta siitä tuli jäätelömäisen kylmää. 



Itse taisin laittaa pähkinöitä ja jogurttia hiukan liikaa, koska annoksesta tuli todella iso. Koska tuo on melko tuhtia tavaraa, olisi pienempikin määrä riittänyt.
Myöhemmin tänään tulossa vielä treenivideo, jonka mukaan tein eilen aerobisen. :)

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Suosittelen tosiaan tekemään vähän pienemmän satsin, että välttyy ähkyövereiltä ;D

      Poista
  2. Moikka,
    Itsellänikin lievä pähkinäallergia on välillä vaivannut, mutta olen huomannut allergisten oireiden iskevän vain silloin kun stressitaso on pahimmillaan. En siis pyri välttämään ruoka-aineita joista välillä allergiaoireita tulee, vaan päin vastoin yritän siedättää pieninä annoksina itseäni niille.
    Pitääpä siis kokeilla tätä ihanan näköistä herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ellu!

      Mielenkiintoinen juttu! En ole kuullut aikaisemmin tuosta :o Pitäisiköhän munkin kokeilla muitakin juttuja, joille olen allerginen! :)

      Poista
    2. Jos mahdolliset oireet ei hengenvaaralliset oo, niin todellakin suosittelen kokeilemaan. Mulle siitepölyn myötä tulleet ristiallergiat kuten omena ja porkkana on ainakin helpottunu parin vuoden omatoimisen siedätyksen ansiosta :)

      Poista
  3. Syötkö koskaan leipää? Jos syöt ni onko se enimmäkseen ruisleipää vai meneekö vaaleeki? Mitä mieltä oot ihan perus Realista? Entä niistä Realin palauttavista ja proteiinileivistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syön päivittäin leipää. Yleensä ruisleipää, mutta välillä vaihtelun vuoksi Realia. Vaaleaa leipää en syö juuri koskaan. Joskus tulee kuitenkin hirveä himo johonkin sämpylään (silloin myös syön sen) :D En ole kuullut/maistanut Realin protsku tai palauttavista leivistä, joten en osaa sanoa:/

      Poista