maanantai 29. huhtikuuta 2013

Älkää antako auringon huijata

Joka kevät teen sen saman virheen. Innostun niin paljon auringosta ja lumien sulamisesta, että lähden ulkoilemaan liian pienissä vaatteissa. Se nahkatakki tuntuu vaan niin mukavalta monen kuukauden toppatakkikelien jälkeen. Eilen päivällä vilustuin rantoja pitkin kävellessäni, kun tuuli oli melko kovaa. Illalla lähdin uudelle kävelylle ja oli paljon mukavampi tallustella lämpimissä vaatteissa.

Rakastan iltakävelyitä ja auringonlaskuja. Eilen oli pakko ottaa muutama kännykkäkuva matkan varrelta, kun maisema oli niin maaginen.
Rakastan merta, enkä osaa kuvitella asuvani sisämaassa. Sitä on jotenkin niin rauhoittava katsella, vähän niinkuin tulta.

Kuitenkin päivälenkin huono pukeutuminen kostautui ja heräsin tänä aamuna kurkku karheana. Saattaa olla että nyt on jo liian myöhäistä, mutta päätin ottaa kaikki konstit käyttöön. Sain jonkin aikaa sitten fitnessgurulta tällaisia ONE immuno kapseleita testiin, joiden pitäisi siis parantaa vastustuskykyä. Nappasin sellaisen ennen aamupalaa.
Sain sopivasti tänää myös Vitamin Well vettä testiin. Maistoin heti Defence juomaa, jonka luvataan vahvistavan myös immuunipuolustusta. Siinä on vitamiinien lisäksi seljanmarja- ja vihreä tee-uutetta. Pidän Vitamin Well- vesistä, koska ne eivät sisällä keinotekoisia makeutusaineita, vain hiukan hedelmäsokeria.
Ainakin maku oli todella hyvä. Nyt vain odottelen vällyjen välissä ihmeparantumista, jottei vappusuunnitelmat mene uusiksi. Toivottavasti te olette pysyneet terveinä! Älkää hölmöilkö liian pienissä vaatteissa, vaikka aurinko porottaisikin ;)

34 kommenttia:

  1. Kevätaurinko on kyllä aina yhtä petollinen... Toivottavasti et vilustunut tuon pahemmin. :< Paranemisia ja hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Ninni!:) toivotaan, että tämä helpottaisi vielä!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Itselläni on aina kaapissa carmolis yrttitippoja mitä otan heti pieneen tilkkaan vettä jos kurkkuni on karhea ja flunssa tuntuu puskevan päälle, suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on hyviä! Pitää varmaan käydä ostamassa. Oon ite kurlannut corsodylillä, mikä on joskus auttanut myös! :)

      Poista
  4. Itse lankean aina samaan kevätaurinkoon - nyt jo viikon yskässä ja kamalassa nuhassa.. Jospa tämä tästä! :)

    VastaaPoista
  5. Mullakin on aina kaikki konstit käytössä, jos vähänkään tuntuu, että meinaa flunssa tulla :D oon kuullu että hunaja, mustaherukkamehu ja valkosipuli auttais... Voi olla että kuvittelin, mutta hunaja saattoi jopa auttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon kuullu aikaisemminkin, että hunaja auttais! Pitääpä kokeilla taas ;) kiitos muistutuksesta!

      Poista
  6. Hei, tähän väliin voin suositella syömään punaista chiliä. Yksikin kunnollinen palko tekee tehtävänsä. Chilit sisältävät runsaasti C-vitamiinia luonnostaan ja kapsaisiini aukaisee pahimmatkin tukokset hengitysteissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä chili-heppu! Olen aika huono syömään mitään tulista, mutta ehkä paranemisen toivossa sitä voisi kokeilla!

      Poista
  7. Jos on kans kurkku kipeenä & muutenki kolottaa nii tää ihmejuoma toimii (oikeesti) paremmin ku mikää strepsils: Viipaloi jonku peukalon kokosen palan inkivääriä kuumaan veteen, vähän sitruunan mehua joukkoon ja sit hunajaa maun mukaan :)

    (teen tälläsen pienen vakuuttelu tekstin tähän loppuun haha :). Mut inkivääriä on esimerkiks pahoinvointi lääkkeissä ja siks näkee aina välillä esim merimatkoilla ku raskaana olevat naiset pureskelee jotain inkiväärivalmisteita. En oo ihan varma et mihin toi kurkkukivun poistaminen perustuu, mut toimii sata varmasti :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä ihana :) pitää kokeilla! Uskon kyllä vahvasti luonnon omiin hoitokonsteihin!:)

      Poista
  8. hehee itekin teen aina saman virheen:D
    lähin tossa viikko sitten lenkille ILMAN TAKKIA, siis voi lol.
    flunssahan siitä tuli..
    miten sitä ei koskaan opi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiei :D ei sitä kyllä varmaan ikinä opi! Ehkä sutten kun on omia lapsia, osaa olla niille mäkättämässä siitä!

      Poista
  9. Mullekin käy noin melkein joka kevät... Mutta meri on kyllä ihana asia, itse ikävöin merimaisemia ja rantakävelyjä ihan kamalasti nyt, kun ensimmäistä kertaa elämässäni asun sisämaassa :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siinä on jotain erityistä! Mutta on järvetkin ihania :) ja niissä on kivempi pulikoida kesällä!

      Poista
  10. Itsekin lähdin lenkille pelkässä juoksupaidassa ja hupparissa ja kun jäin tekemään vähän lihastreeniä puistoon niin siinähän se kostautui kun seuraavana aamuna flunssassa :( Pikaista paranemista sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ounouu!! :/ Toivottavasti olet jo tervehtynyt! :)

      Poista
  11. Apua! Peppuni on päässyt suurentumaan aikas tavalla viimeisen vuoden aikana! Kaikki ylimääräinen rasva menee sinne... Mitä teen? Onko mahdollista saada timmiinpi peppu 4viikossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kaikki rasva menee sinne... mitä teen?" Mä sanon vaan että NAUTI! :D

      Poista
    2. ^^ Haha, sitä minäkin ajattelin. Valitettavasti rasvaa ei voi polttaa vain tietystä kohdasta kroppaa. Jos sinua kiinnostaa enemmän se, miksi jollain ihmisillä kerääntyy rasva johonkin paikkaan ja toisella toiseen, suosittelen lukaisemaan Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino kirjan.
      Muuten suosittelen viilaamaan ruokavaliota niin, ettei sitä ylimääräistä rasvaa kerääntyisi enää lisää ja treenaamaan sitä peppua salilla isoilla painoilla. :)

      Poista
    3. Miten isoilla painoilla?

      Poista
  12. Jos flunssaisia yhtään helpottaa tietää, niin ei tarvitse syyttää itseään sairastumisesta! Flunssa on virustauti, eli ette sairastu siksi, että liikkuisitte liian kevyissä vaatteissa, vaan tartunta tulee aina jostain muualta. Jos siis jatkossakin tuntuu hyvältä lenkkeillä keväisin vähissä vaatteissa, niin siitä vaan, muistatte vaan pestä huolella käsiä flunssakautena ja muutoin pitää vastustuskyvystä huolta ympärivuotisesti. (Ja kaikesta vaivannäöstä huolimatta flunssa todennäköisesti yllättää vähintään kerran vuodessa.. Ikävä kyllä!) Jos huvittaa, niin lisää voi lueskella mm. täältä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skl00011

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, mutta uskon, että ne pöpöt tarttuvat silloin kun "vilustumme" eli meidän vastustuskyky alenee hetkeksi ja pöpöt saavat yliotteen. En tiedä onko tuolla mitään perää,mutta olen kokemuksesta huomannut näin tapahtuvan :)

      Poista
  13. Pakko tulla kiittämään tästä blogista! oot super :)

    http://annalottajosefina.blogspot.fi
    http://annalottajosefina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  14. Moi! aattelin tulla sulta kysymään että mikä ois hyvä matka juosta 12 minuutissa? Mulla on parin viikon päästä cooperi ja oon tän kevään aikana treenaillu juoksua, mutta mikä ois hyvä tulos? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, Nyt en osaa kyllä yhtään sanoa! :/ Muistelisin että itse joskus koulussa juoksin jotain 2500 m, mutta voi olla että tuo on ihan tuulesta temmattu :D

      Poista
  15. Mul olisi kysymys liittyen ruokavalioon. Oon teini-ikäinen ja mul oli vähän aikaa sitten syömishäiriö. Ärsyttää,kun äiti laittaa voita ja kermaa ihan jokaiseen ruokaan mitä meillä syödään. Jos huomautan asiasta, hän olettaa että mä valitan mun syömishäiriön takia. Mutta kun itse näen,että minulla ei ole sen kanssa ongelmia, mutta terveellinen ruokavalio ei ole pahitteeksi. Miten saan äitini näkemään asian näin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kimurantti juttu! Parasta on varmaankin keskustella hänen kanssaan ihan suoraan asiasta. Ja yritä selittää hänelle, ettei se johdu mistään kaloripelostasi vaan siitä, ettei voi ja kerma ole terveellistä joka aterialla nautittuna.
      Tsemppiä! :)

      Poista
  16. Äh, kirjotin pitkän ylistysviestin inkivääristä (tuore, kynnen kokoinen pala aamuin illoin), mutta sitten lähtettäminen epäonnistui. Eli tulinpa mainitsemaan (näin todella ajoissa :P) inkiväärin, sen avulla itse pysyn terveenÄ ja flunssan saa taltutettua äkkiä! :)

    VastaaPoista