keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Käsivarret kesäkuntoon-kotitreeni

Minulla on aina ollut ongelmakohtana löysät käsivarret ja niin sanotut "allit". Kuvittelin aiemmin, että kiinteät kädet saavutetaan puolen kilon painoja nostellen. No, ainakaan minulla se ei toiminut, vaan painoa sai laittaa melko paljon, jotta tuloksia alkoi nähdä. Tänään tein tällaisen nopean käsivarsitreenin, joka ainakin minulla tuntui niinkin hyvin, että kolmen kierroksen sijaan jaksoin tehdä vain kaksi.

Tarvitset vain käsipainot, ja jonkun penkin/sohvan/matalan pöydän.

Tässä liikkeet ensin kuvina, selitykset perässä:
kuva suurenee klikkaamalla
  1. Ensin lempi hauisliikkeeni, josta olen kirjoittanut aiemminkin. Eli 7 nostoa tuohon puoleen väliin, sitten 7 nostoa puolesta välistä ylös, jonka jälkeen 7 kokonaista nostoa. 
  2. Ojentaja "kickback", jossa siis kuvan asennosta suoristetaan käsi taakse. Itse pidän aina suorana vielä hetken, jotta saa poltteen kunnolla tuntumaan. Näitä 10 kappaletta.
  3. 1 uudestaan.
  4. Dippejä tuolin/pöydän/sohvan reunalla 10 kpl.
  5. Hauiskiertoja vuoroitellen 10 kpl/käsi.
  6. Naistenpunnerruksia kapealla otteella 10 kpl, jos jaksaa, voi tehdä tietysti ihan kunnon punnerruksiakin.
  7. 5 uudestaan.
  8. Vipunostot sivuille käsipainoilla 10 kpl. Alkuasennossa kädet suorina alhaalla, ja nosto kuvan osoittamaan asentoon. Pidä kuitenkin jalat hyvässä haarassa(kuvassa vähän hölmö asento).
  9. Tälle en tiedä nimeä, mutta 10 kpl nostoja kuvan osoittamasta asennosta ylös.
Tähän menee todella vähän aikaa, kun ei pidä taukoja. Minulla oli tosiaan tarkoitus tehdä sarja 3 kertaa läpi, mutta voimat loppuivat kesken ja jaksoin tehdä vain 2 kertaa. 

Tänään muuten alkaa Jutta ja puolenvuoden superdieetit. Konsepti kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että aion ainakin itse katsoa ensimmäisen jakson. Yhdessä jaksossa seurataan aina yhden henkilön koko puolen vuoden taival kerralla. Varmasti saa itsekin motivaatiota, vaikka ei laihdutusmielessä treenaisikaan.
Ohjelma tulee Liviltä klo 21.

Mukavaa illan jatkoa kaikille! :)

34 kommenttia:

  1. kiitos tästä todella tarpeen tulleesta tsemppipostauksesta! Meinaan just tälläsiä yksinkertasia treeniesimerkkejä kädestä pitäen ohjattuna uskon monien kaipaavan ja ite just mietinkin että mites tekisi vaihteeksi käsitreeniä eri tavalla. Huomenna menee tämä ehdottomasti kokeiluun, tuttuja liikkeitä kummiskin :)
    Mikähän painomäärä ois sopiva että jaksais tuon vetää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Mulla riippuu vähän liikkeestä. Esim. Noi vipunostot tein vaan 3kg:n painoilla:D veikkaan, että 5 kg painot voisi olla ihan hyvät useimmille ainakin alkuun :)

      Poista
  2. sulla on superhyvä blogi! saan tästä paljon inspistä ja vinkkejä omaan treenaamiseen. oon aina lykännyt treenaamisen aloittamista, varsinkin kun keväällä nivelsiteet revähti pahasti, en enää "uskaltanu" alottaa treenausta alusta. nyt kun oikeesti haluaa vaihtaa elämäntavat paremmiksi ja saavuttaa terveellisemmän painon, tarttee just tälläsiä tsemppausblogeja (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Kiva kuulla :)
      Nyt vaan varovasti aloittamaan jotain liikuntaa! :) toivottavasti saat täältä tsemppiä myös jatkossa!

      Poista
  3. kiitos oikein hyvä postaus! käsitreeni ollutkin hakusessa, pitäis vähän tätä habaa kasvattaa, kädet niin ruikut.. kivat selkeät kuvat=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiros Senja! :)
      Melko tehokas oli kyllä tuollaiseksi pikatreeniksi :)

      Poista
  4. Ihan pirun hyvä treeni, ainakin kuulostaa!! Voisinkin huomenna aamulla tehä ton kotosalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä siinä sai kädet tutisemaan, kun ottaa tarpeeksi painoa! Ja tosiaan melko vähän menee aikaakin kaiken lisäksi ;)

      Poista
  5. Kiitti vinkeistä! Toi 9 on luultavasti pystypunnerrus. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään! :) okei, hyvä tietää! Kiitos!

      Poista
  6. Hei jes, kiitos huippublogista! Tänään törmäsin tähän sattumalta ja tulipa jo luettua kaikki postaukset läpi ja tehtyä käsivarret kesäkuntoon ja pakaratreeni! Kiitos motivaatiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oot ollut ahkera! Kiva kuulla, että sait motivaatiota! :) toivottavasti pystyn motivoimaan myös jatkossa :)

      Poista
  7. hei, hyvä käsitreeni, ainakin vaikuttaa! :) vois hankkia kotiin jumppamaton ja muutamat käsipainot, niin voi sitten tehdä kotonakin tämmösiä lyhyitä treenejä. salilla tuppaa olemaan niin vähän lattiatilaa matolla liikkeiden tekemiselle. onko sulla täällä blogissa joku hyvä esimerkki vatsalihastreenistä postattuna? jos ei, niin olisi kiva jos tekisit sellaisen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Kiva kun tykkäsit :) http://startlivingyourbestlife.blogspot.fi/2012/11/sixpack_15.html tuossa on muutamat vatsalihasjutut, ja http://startlivingyourbestlife.blogspot.fi/search/label/trx tuossa myös yksi video :)varmasti treenijuttuja tulossa lisää jatkossa, myös vatsalihaksista!

      Poista
  8. Loistohomma hei tästä! Taisin täälläkin joskus käsitreenipostausta toivoa ja ihanaa että semmoinen tuli! Käsipainoja mulla täällä Espanjassa ei ole mutta tarpeeksi isot vesipullot ajanee homman ihan yhtä hyvin :) Pitääkin huomenna pistää testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin muistelin :) Kesti vähän toteuttaa :D
      Ja tosiaan vesipullot ajavat hyvin saman asian! :)

      Poista
  9. Hei,

    mistä olet ostanut nuo upeat urheilupökät? :)

    VastaaPoista
  10. Testasin äsken tätä treeniä vesipulloilla ja nyt ainakin käsissä tärisyttää! Tein treenin 1,5 L limupulloilla jotka täytin silmämääräisesti 1/3 ja totesin että pitää ehkä ensi kauppareissulla ostaa pienempiä vesipulloja sillä vesi höllyi pulloissa inhottavasti.. Kuten sanoitkin niin tässä ei kauaa mennyt sillä en taukoja pitänyt laisinkaan! :-)

    Syötkö muuten vihannessosekeittoja? Mitä laitat niihin? Käytännössähän niihin voi laittaa mitä vaan mutta ajattelin jos täältä tulisi uusia vinkkejä mausteiden/ainesosien osalta :) Saisi vaihtelua lempikeittoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeee! Hyvä että tehosi. :) Muista venytellä illalla, ettei ole huomenna kädet ihan jumissa!

      En oikeastaan syö hirveästi sosekeittoja, koska kaipaan aina jotain pureskeltavaa. Joten valitettavasti ei ole vinkata mistään hyvästä reseptistäkään :/

      Poista
  11. Nää sun vinkit on niiiiiin mahtavia!:)

    VastaaPoista
  12. Eksyin sun blogiin vahingossa tänään ja jäin heti koukkuun :) Ihan mahtavia juttuja sulla, kiitokset!!

    VastaaPoista
  13. Millä painoilla vedät normaalisti sun käsireenit nykyään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu vähän liikkeestä :) mutta suurimman osan teen 5-7 kilon painoilla. Mutta esimerkiksi ojentajat teen 3 tai 4 kilolla.

      Poista
  14. ah, ihanaa että tällasia blogeja löytyy mulla on just sama 'löysät kädet' ongelma ja vihdoinki siihen apua joka on 'helppo' suorittaa ja kun noita liikkeitä kokeilin kyllä alko tuntumaan :-) tää blogi on mun pelastus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Yllättävän nopeasti alkaa käsissä näkymään tuloksia, kun vaan jaksaa välillä tehdä vähän isommilla painoilla :)

      Poista
  15. Kuinka usein teet tän viikossa? Joka toinen päivä vai harvemmin? :) Sattumalta eksyin tänne ja tein tän treenin tänää ja oli tehokas :) oon jo ettiny pidemmä aikaa jotai tehokasta käsitreeniä, ku olis kans kiva saada noi "allit" pois, joten kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii! :) Teen yleensä vähän erilaisia treenejä käsille. Tätä voisi tehdä vaikka 2 kertaa viikossa, jos ne kädet on tosiaan se ongelmakohta. Ei kuitenkaan kannata tehdä peräkkäisinä päivinä, koska lihas kasvaa levossa :)

      Poista
    2. Tämä selvä, kiitos :) Määpä alan treenailee sitte :D

      Poista
  16. Piti vaan tulla kirjoittamaan, että kaivoin taas käsitreenisi esille freshin sunnuntaiaamun kunniaksi. Tämä on todella hyvä ja helposti muokattava hieman erilaiseksi joka kerta. Kiitos:)

    VastaaPoista
  17. Tää postaus on kyllä ollu paras mitä oon tähän asti löytäny, tän avulla oon huomannu että mullakin voi oikeesti olla lihaksia! :) Monipuolisten liikkeiden avulla vaikutus kans tuntuu mukavasti eri paikoissa, samanlainen ohjaus pitäis kyllä olla myös keskivartalolle..

    VastaaPoista